Alkolås i alle Gran Taralruds tankbiler – effektivt og driftssikkert.

– Vi har hatt alkolås montert i alle våre biler siden 2006 og er kjempefornøyd. Alkolås fjerner effektivt faren for promillekjøring, og systemet har dessuten vist seg svært driftssikkert, sier Rune Skjelstad i Gran Taralrud AS.

Transportfirmaet har en park på oppunder 200 biler og har all kjøring for Statoil i Norge, foruten en del også i Sverige og Baltikum.

– Monteringen av alkolås i våre biler kom i utgangspunktet som følge av et krav fra oljeselskapene. Økt sikkerhet ved transport av farlig last var motivasjonen, og i så måte fungerer systemet helt etter hensikten, sier Skjelstad, som ikke minst er fornøyd med den høye driftssikkerheten ved Dräger alkolås.

– Vi har én årlig service på hver enhet med full sjekk av kalibreringer og oppgraderinger av software, og det viser seg at når dette blir fulgt opp, har vi ikke noe tull med alkolåsen. Vi tror dette er en løsning som vil bli mer og mer brukt og hører om stadig flere transportbedrifter som installerer alkolås i sine biler.
– Ingen svakheter?

– Nei, egentlig ikke. Det eneste lille aberet måtte være at det tar litt mer tid å bruke den på svært kalde dager fordi elektronikken må varmes opp før den kan fungere skikkelig. Dette kan man imidlertid unngå dersom man tar med seg enheten inn sammen med bilnøkkelen, sier en fornøyd Rune Skjelstad i Gran Taralrud AS.

Mer om saken her:

http://www.nyteknikk.no/index.php?artikkelid=6034&back=1